10 redenen voor interieuradvies

10 Redenen waarom een interieuradvies iets voor jou is.

Waarschijnlijk, aangezien je dit artikel leest, is jouw gedachte: “Heb ik wel advies nodig?”, ”Is het niet zonde van het geld?”, “Ik red het zelf ook wel. We kijken wel hoever we komen.” of “Is het wel iets voor mij?”. Maar gelukkig kunnen wij je alvast geruststellen dat er geen kosten aan verbonden zijn, wil je weten wat een advies inhoud en de voorwaarden zijn? Lees hier verder.

 

#1 Iedereen wil een mooi huis waar hij/zij zich in thuis voelt

De eerste en meest belangrijke reden. Jouw huis is jouw thuis. Tenminste, zo zou het moeten voelen. Het is van jou (of van jullie samen) en je moet je er (beide) prettig voelen. Een interieurstylist kan ervoor zorgen dat de sfeer in het interieur huiselijk voelt. Ook als je ieder een andere smaak hebt, het is jullie huis, dus het moet voor beide als een thuis voelen.

 

#2 Omdat je wilt dat het wordt zoals je hebt bedacht

Vaak heb je al een beetje een idee over wat je wilt (het is niet erg als je dit niet hebt, geen zorgen). Maar een idee hebben over wat je wilt is iets anders dan dat het ook echt wordt wat je in je hoofd hebt. Wij begrijpen dat je het het liefst zelf wil doen en dat hulp inschakelen soms lastig is, want het is immers jouw huis en je hebt zelf ook goede ideeën. Maar je wilt natuurlijk ook dat het wordt zoals je in gedachten hebt en met die vertaalslag kan een interieurstylist goed helpen.

 

#3 Thuis kom je tot rust en laad je op

Als je van werk komt, dan wil je graag tot rust komen, dat begrijpen wij. Én waar is dat nou heerlijker dan thuis? Je rust kun je niet alleen pakken door op de bank te zitten en relaxen. Rust haal je ook uit je omgeving. Een interieur draagt namelijk bij aan het gevoel van rust in huis.

 

Maak nu een afspraak

#4 Jouw interieur is een weerspiegeling van wie jij bent

In je huis ontvang je gasten. Het moet dus geen verkeerd beeld geven van hoe jij bent, maar een weerspiegeling zijn van wie je bent. Samen met een interieurstyliste kun je jouw persoonlijke smaak ontdekken en dit vertalen naar een mooi eigen interieur. Het beste van beide dus: jouw persoonlijke smaak en de styling kwaliteiten van de stylist. 

 

#5 Het wordt ongemerkt het meest gebruikt

We kunnen altijd erg genieten van mooie plekken. Een fijne vakantie, een leuk event, een museum, uiteten, etc. We spenderen er graag veel geld aan. Maar daar zijn we telkens maar tijdelijk. Als het goed is breng je meer tijd door in je eigen huis dan op deze plekken. Het is iets blijvends waar je altijd naar terugkeert. Dus is 't dan niet meer dan waard om hier geld aan te spenderen?

Want zeg nou zelf, die All-inclusive van €2000,- p.p. voor 2 weken, of €2000,- meer uitgeven aan die hippe, comfortabele bank waar je de andere 50 weken heerlijk in vertoeft(plus de komende 10 jaar)?

 

#6 Verkeerde keuzes kunnen je gevoel op een slechte manier beïnvloeden

De verkeerde kleur op de verkeerde muur of een onprettig materiaalgebruik kunnen je gevoel negatief beïnvloeden. Terwijl de juiste kleur en materiaal het juist positief beïnvloeden. Het is dus heel belangrijk om hier goed over na te denken. En van een plaatje kopiëren is prima, maar in iedere ruimte werkt een kleur juist anders dus het zal nooit hetzelfde gevoel geven als op het plaatje. Iedere locatie, huis en kamer is uniek.

 

Maak nu een afspraak

 

#7 Miskopen zijn zonde van je geld

Miskopen kosten niet alleen veel meer geld dan een interieuradvies (want dat is natuurlijk gratis). Denk bijvoorbeeld aan een bank, behang, een kast of zelfs een vloer die niet past in het geheel. Dat is niet goedkoop… Maar een miskoop in de basis zorgt ook nog eens voor eindeloze bergen aan accessoires die je koopt omdat je het toch gezellig probeert te maken. Uiteindelijk heb je een huis (en kasten) vol en heb je nog niet bereikt wat je wilde bereiken met jouw interieur. Zonde! Onze interieurstylist kijkt naar het grote geheel en zal ervoor zorgen dat de basis goed is. Dit voorkomt onnodige uitgaves en miskopen.

 

#8 Met een interieuradvies bespaar je tijd

Regelmatig naar woonwinkels om inspiratie op te doen en te kijken wat er allemaal is, uren scrollen op Pinterest, woonmagazines doorbladeren en noem maar op. Het is allemaal leuk. Tot op een zekere hoogt en de beslissing genomen moet worden. Dan wordt het vervelend omdat het móet en je iedere keer verbijsterd bent in het enorme aanbod en dan nog verwarder naar huis gaat. Het kost niet alleen tijd, maar ook energie.

Onze interieurstylisten geven een gepersonaliseerde selectie uit al deze mogelijkheden, door te luisteren naar jouw wensen. Deze worden vertaald naar een paar opties die goed aansluiten bij wat je wilt, zonder dat je daar uren voor in de weer bent. Daarnaast is het fijn dat je het niet alleen hoeft te doen. Iemand kijkt met je mee en helpt je de juiste keuzes maken.

 

#9 Je ontdekt mogelijkheden die je zelf waarschijnlijk niet zou zien

Soms zie je door de bomen het bos niet meer, zit je vast in de huidige indeling of vind je het moeilijk om spannende keuzes te maken. Een interieurstyliste kijkt met een frisse blik naar jouw interieur en ziet het op een heel andere manier. Daarnaast is het zijn/haar vak om creatieve oplossingen te bedenken, de meest efficiënte indeling te ontdekken en spannende combinaties te maken. Deel je wensen en laat je verrassen!

 

#10 Het wordt één geheel

Een interieurstyliste denkt in het totaalplaatje en zorgt ervoor dat jouw interieur één geheel wordt. Vaak vind je zoveel dingen leuk en is het lastig om hierin een keuze te maken of om het smaakvol te combineren. Samen met een interieurstyliste ontdek je jouw woonstijl nog beter en maak je hier keuzes in. Hij/zij kijkt altijd naar het grote geheel, zodat het geen ratjetoe aan stijlen wordt, maar een prachtig samenhangend geheel.

 

Persoonlijk advies?

Maak een afspraak