Op zoek naar interieuradvies? Maak een afspraak en kom langs in onze showroom!
Showroom bezoeken

Waar moet je op letten bij het kopen van een bed of boxspring?

Op zoek naar een nieuw bed? Geen idee waar je moet beginnen? Wat is de beste vulling voor mijn boxspring? Dan zijn er een aantal punten waar je goed op moet letten. Lees er hieronder meer over of kom langs in onze showroom voor meer uitleg van onze adviseurs.

Naamsverklaring

We beginnen bij de basis. Dit is de box met veren (Engels: springs). Let op dat deze altijd is gevuld met pocket- of bonellvering! Dit vormt de basis van jouw boxspring.

Het matras

Deze kan bestaan uit verschillende materialen. Zo bestaan goedkopere matrassen uit polyether, vaak comfortschuim genoemd. Hoe hoger het bijgevoegde SG-getal, hoe harder deze ligt. Polyether heeft een korte levensduur, in een matras houdt dit maximaal 3 jaar in.

Als je naar een beter kwaliteit matras zoekt, kun je kijken voor HR/koudschuim. Dit schuim heeft een ongelijke celstructuur waardoor deze niet op dezelfde manier afbreekt als polyether. Ook is de celstructuur open, wat betekent dat vocht goed wordt afgevoerd. HR/koudschuim is veel veerkrachtiger en duurzamer dan polyether.

Bij bijvoorbeeld rug- of nekklachten is traagschuim een goede optie. Dit schuim vormt zich naar je lichaam door lichaamswarmte zo heb je altijd op de juiste plekken de juiste ondersteuning. Dit is drukverlagend en heeft een positief effect bij rugpatiënten.

Een binnenvering in het matras is ook een goede optie. Zo is er bijvoorbeeld bonellvering. Dit is een harde vering met een harde ondersteuning. Lig je gaar iets harder? Dan is een matras met bonell vering een kansmaker.

Als je een zijslaper bent, kun je dit type vering beter vermijden. In dat geval is een pocketvering een betere optie, pocket vering is een zachtere vering. Hier zak je dus ook iets verder in weg. Het geeft meer ondersteuning dan alleen schuim, maar minder dan bonell. Een pocketvering matras is een compromis tussen alleen schuim en bonellvering. Dit type matrassen komt doorgaans het beste uit de test.

Bergruimte

Een boxspring met bergruimte? Dat kan helemaal niet. Het is gewoon een verhoogde ledikant. Ook de goedkopere modellen boxsprings bevatten doorgaans geen springs in de box. Zoals op de afbeelding te zien heeft de "boxspring" een lattenbodem, er is dus geen sprake van een boxspring. Er zijn uitzonderlijke gevallen waarbij een ingenieus systeem is ontwikkeld zodat de onderbox toch zijn doel en functie kan behouden.

Topper

In sommige gevallen heb je geen topper nodig. Sterker nog, dit zal afbraak doen aan het ligcomfort. Dit gaat niet in alle gevallen op. Wil je wel een topper, probeer comfortschuim (polyether) te vermijden. HR/koudschuim is een goede en raadzame optie, latex is een goed alternatief en traagschuim is aan te raden bij rugklachten. Maar de nieuwste ontwikkelingen zijn micro-pockets. Dit zijn kleine pocketveertjes welke nét dat kleine beetje extra ondersteuning bieden om uitgerust de dag te beginnen. Heerlijk slapen begint bij Buco Wooncentrum Weert. 

Tip! Bij ons vind je ook diverse dekbedden voor het optimale slaapcomfort! 

 

 

Bekijk alle blogs
Delen op social media:
Loading...