Uw aanwinst verdient zorgvuldig en zorgzaam onderhoud. Daarom is het regelmatig bijhouden van uw meubel een vereiste.
Per bekledingstype, houtsoort én afwerking zijn andere methoden en onderhoudsmiddelen geschikt. Bent u niet precies op de hoogte of is er twijfel? Vraag het bij ons na, wij zijn u graag van dienst!
Onze meubelen zijn kwaliteitsproducten. U krijgt er ook garantie op. Maar let u altijd goed op de onderhoud- en gebruikinstructies. Er zijn omstandigheden waarin u zich niet op de garantie kunt beroepen. Daarom zijn de beschrijving van de materiaaleigenschappen en de onderhoudsaanwijzingen die u van ons krijgt erg belangrijk.
Een meubel dat je bij ons aanschaft gaat lang mee. Dat het lang mee gaat betekent natuurlijk niet dat er geen gebruikerssporen zullen optreden. Het blijft natuurlijk een gebruiksvoorwerp. Tegenwoordig kiezen we voor een comfortabel en zachter zitcomfort dan vroeger. Een zachter zitcomfort wordt gecreërd door zachtere materialen te gebruiken. Dit kan zorgen voor plooivorming die ontstaat als gevolg van de schuimvullingen en het oprekken van stof of leder. Dit is een normaal verschijnsel en doet niets af aan de kwaliteit van het meubel.
Hout is een natuurproduct dat kan krimpen en uitzetten. Dit is het gevolg van een wisselend vochtgehalte. Dit noemen we het werken van hout. Hoe vochtiger de lucht, hoe groter de kans dat het hout gaat zwellen (uitzetten). Hoe droger de lucht, hoe groter de kans dat het hout gaat scheuren (krimpen). Het werken van hout ontstaat bij alle houtproducten die geheel of gedeeltelijk uit massief hout zijn vervaardigd. Een massief houten tafel kan kromtrekken of er kunnen scheuren ontstaan door wisselende en/of niet juiste luchtvochtigheid en temperatuur. De geaccepteerde afwijking bij 20° C en 50% luchtvochtigheid is in richtlijnen vastgesteld op 0,2% bol/hol in de lengterichting van het hout en 0,4% bol/hol in de breedterichting van het hout. Bij afwijkingen van temperatuur en luchtvochtigheid zal dit toenemen.
Tafels kunnen en mogen gaan doorhangen, zowel in de lengte als in de breedte. De toegestane toleranties hiervoor zijn o.a. afhankelijk van de belasting en de lengte van de overspanning en variëren tussen de 0,5 cm bij 100 cm tot 1,5 cm bij 300 cm. Wij hanteren hierbij de berekeningen uit het Houtvademecum.
Bij matrassen en toppers zal er altijd een lichaamsvorming of contourvorming optreden. Onze matrassen en toppers zijn in verschillende materialen of materiaalcombinaties te bestellen. Ten gunste van het comfort zijn de toppers en matrassen ontworpen dat na enige tijd contourvorming zichtbaar wordt. Dit is inherent aan het product. Indien de kuiling meer dan 2 centimeter bedraagt (op de kern gemeten) is er sprake van excessieve kuilvorming.
Onze meubels worden met de hand gemaakt. Het stikken van hoezen en het vastzetten d.m.v. o.a. trekstroken is handwerk. Ieder meubel is daardoor uniek en nooit helemaal 100% symmetrisch. Een tolerantie in stoffeerwerk is dan ook gebruikelijk. Hiervoor staat 3 centimeter verschil per (zitmeubel)element.