Waar op letten bij aanschaf boxspring

Bij aanschaf van een boxspring moet je op enkele zaken letten.

Een boxspring is opgebouwd uit verschillende lagen. Deze lagen vormen samen het comfort en kwaliteit.

Verschillende materialen die gebruikt kunnen worden: polyether (comfortshuim), HR/koudschuim, traagschuim (Tempur, visco), bonellvering, pocketvering, microsprings.

Doorsnede boxspring

1 en 2:

Dit is de topper, deze kan gestoffeerd zijn in de kleur van je matras of standaard. Deze laag heeft het meeste te lijden gezien hier het meeste gewicht op komt en de dunste laag is. Vaak worden deze van polyether (comfortschuim) gemaakt. Dit raden wij zeker af! Dit is een van de goedkopere schuimsoorten en absoluut niet duurzaam! Een verstandige keuze is altijd HR/koudschuim. Wij verkopen ook toppers met traagschuim (werkt op lichaamswarmte en iets veerkrachtiger dan HR/koudschuim). Wil je maximaal comfort, kies dan voor een topper met microsprings en HR/koudschuim.

 

3 en 4:

Het matras, deze kun je gestoffeerd krijgen zoals de boxspring of standaard. De vulling hoort te bestaan uit verschillende lagen. Deze lagen horen harder of zachter te zijn naar lichaamsgewicht. Een goed matras bestaat minimaal uit meerdere lagen HR/koudschuim. Deze kunnen aangevuld zijn met een traagschuim of bonell/pocketvering. Kies dus nooit voor een sg30 matras in polyether. Kies altijd voor minimaal Koudschuim/HR in sg40 of beter

 

5 en 6:

De boxspring is eigenlijk vernoemd naar de "box" met springs (vering) dit is uitgebeeld in 5 en 6. Koop je een goedkopere boxspring waar dit bestaat uit een plaat of opbergruimte dan koop je een kat in de zak. 

 

slechte box

De boxspring die je in dat geval aanschaft is dus verre van een boxspring. Maar een verhoogde ledikant. Laat dat juist niet de bedoeling zijn waarom je voor een boxspring kiest.

Een goede "box" is voorzien van een pocket- of bonellvering, samen met een koudschuim. In sommige (minder aan te raden) gevallen polyether.

Het regelwerk/frame van de boxspring kan bestaan uit eiken, vuren, beuken, multiplex of spaan/meubelplaat.

Het beste is eiken of beuken samen met multiplex. Vuren en spaanplaat zijn budgetoplossingen.

Let op! spaanplaat kan lijm/gassen bevatten die je niet wilt inademen tijdens je slaap! 

Persoonlijk advies?

Maak een afspraak