Waar moet je op letten bij het kopen van een boxspring?

 

Bij het aanschaffen van een boxspring moet je altijd op verschillende zaken letten.
Van schuim, tot vulling bij de randen van het hoofdbord. Is het wel een echte boxspring en wat bedoelen ze met duurzame materialen?
 
Lees hier onder snel verder!


De opbouw

Naamsverklaring

We beginnen bij de basis. Dit is de box met veren (springs, vandaar ook de naam boxspring).
Let er op dat deze altijd gevuld is met pocketvering of bonellvering! 
De box is altijd gestoffeerd in de gewenste stof net zoals het hoofdbord.
Dit vormt de basis van jouw boxspring.

Het matras

Deze kan bestaan uit verschillende materialen. Zo bestaan goedkope matrassen uit polyether. Hoe hoger het bijgevoegde getal, hoe harder deze ligt. Polyether heeft een korte levensduur .
Als je naar een betere kwaliteit matras zoekt, moet je kijken naar een HR/koudschuim matras. HR/koudschuim heeft een andere celstructuur waardoor deze niet op dezelfde manier afbreekt als polyether. Ook is de celstructuur open, wat betekent dat vocht beter wordt afgevoerd. HR/koudschuim is veel veerkrachtiger en duurzamer dan polyether.
Bij bijvoorbeeld rug- en/of nekklachten is traagschuim een goede optie. Doordat deze op lichaamswarmte meevormt heb je altijd op de juiste plekken de juiste ondersteuning. Dit is drukverlagend en heeft een positief effect voor rugpatiënten welke altijd klachten hebben na hun nachtrust.

 

Een binnenvering in het matras is ook geen slechte optie. Een bonellvering is een harde vering maar niet geschikt voor iedere slaper. Als je een zijslaper bent, kun je dit type matras beter omzeilen. Een pocketvering heeft als eigenschap dat deze zachter is. Het geeft meer ondersteuning dan alleen schuim, maar minder dan bonell. Toch is dit type vering voor iedere slaper geschikt.

 

Bergruimte?

Nu weten we dat een boxspring met opbergruimte, eigenlijk helemaal geen boxspring is. Het is gewoon een verhoogde ledikant. Ook de goedkopere modellen boxsprings bevatten geen springs.

 

Topper nodig?

In sommige gevallen heb je geen topper nodig. Sterker nog, dit zal het ligcomfort juist verslechteren. Dit gaat niet in alle gevallen op. Dus als je wel een topper nodig hebt, probeer comfortschuim (polyether) te vermijden. HR/koudschuim is een goede optie, latex is een goede optie, traagschuim is prima voor rugpatiënten. Maar de nieuwste ontwikkelingen zijn micro-pockets. Dit zijn kleine pocketveertjes welke nét dat kleine beetje extra ondersteuning bieden om uitgerust de dag te beginnen.
Vraag gerust een van onze adviseurs om meer informatie en advies wat het best in jouw persoonlijke situatie past.
Wij maken uitsluitend gebruik van de meest duurzame materialen.