Op zoek naar interieuradvies? Maak een afspraak en kom langs in onze showroom!
Showroom bezoeken
Sale | Tot 70% korting | Snel leverbaar

Over Buco Wooncentrum 

 

Buco sinds 1750

Buco kent een rijke historie. Wij zijn een oud historisch familiebedrijf, in 1750 begon Henricus Buck zijn meubelwerkplaats aan de Nummer II straat te Kerkrade. Halverwege 19e eeuw werd de werkplaats omgedoopt tot "Stoom-Timmer-Meubel Fabriek Buck". In deze tijd werden de meubels met stoomaangedreven houtbewerkingsmachines geproduceerd.

Stoom-timmer-meubel fabriek Buck, Albert Josef (links) en Antoon Joseph Buck (rechts) en timmerlieden (achtergrond) aan de Nummer II-straat te Kerkrade, omstreeks 1915.

In 1950 sloeg het roer als meubelproducent om. De naam Buco werd beklonken en begon als meubelargentuur im- / export in Kerkrade. De naam "BUCO" werd gekozen om verwarring met meubelfabriek Buck te vookomen. In 1954 kreeg Buco haar winkelfunctie, in de directe omgeving werd de vraag naar meubelen steeds groter vanwege de welvaartsgroei, welke de mijnen en de achterstand in de oorlogsjaren met zich meebrachten.

Het eerste pand aan de Holzstraat te Kerkrade in 1954 met oprichter Wiel Buck.

In 1963 opende Buco haar eerste vestiging in Weert aan de Maaseikerweg. Een leegstaande loods achter het woonhuis van een voormalig werknemer werd verbouwd tot meubeltoonzaal. Door de groeiende welvaart in Weert en omgeving werd de vraag naar moderne interieurs groter. Zodoende werd 13 jaar later op een braakliggend terrein aan de Hooveldstraat in Weert een nieuwe toonzaal gebouwd. "De" Buco zoals wij vaak worden genoemd, opende haar deuren in het nog altijd actuele pand in 1977 aan de Hoogveldstraat 16 te Weert, dit werd gevierd met een grote opening in onze eigen “launching” in Apollo 11 stijl.  

Buco Meubelen aan de Maaseikerweg te Weert, 1963 (links), Buco Meubelen aan de Hoogveldstraat te Weert 18 maart 1977 (rechts).

Intussentijds werd de toonzaal in Kerkrade te klein. Daarom werden de omliggende panden stuk voor stuk gekocht ter uitbreiding. In 1974 werden de panden gesloopt om een nieuwe toonzaal te bouwen in de meest moderne stijl.

Buco Meubelen in Kerkrade 1974, Buco Meubelen toonzaal in 1967.

Vandaag de dag is Buco gevestigd in Weert én nog altijd de grootste woonwinkel van Weert.

Buco Wooncentrum in 2010.

Filosofie

Wij geloven dat een interieur samenstellen niet alleen veel beter, maar ook veel eerlijker kan. Wij geven een écht onafhankelijk advies, omdat er geen sprake van verkapte belangen bij grote meubelproducenten is. Met onze vakbekwame adviseurs creëren we samen jouw persoonlijke inrichting.

Wij creëren trotse meubelbezitters. Want een persoonlijk samengestelde inrichting geeft veel voldoening. Technisch advies vinden wij vanzelfsprekend, zodat die ene fauteuil of bank op jou is aangepast.

Bij ons wordt enkel gebruik gemaakt van Europese leveranciers en fabrikanten. Je meubels hebben geen wereldreis afgelegd óf maanden in een roestig magazijn gelegen. Jouw meubel is speciaal voor jou gemaakt. Daarom geniet jij er extra lang van.

Dat noemen wij duurzame trots.

Onze missie

Wij bieden de beste interieur- en meubeladviezen. Hierbij spelen maatwerk en kwaliteit een grote rol binnen de persoonlijke keuze. Van boom tot kast staan wij voor een eerlijke en bewuste prijs voor jou als eindgebruiker, zonder dat dit ten kosten gaat van mens, materiaal of milieu. Wij luisteren altijd naar jouw persoonlijke wensen en zien er op toe dat deze wensen worden vertaald naar een exclusief met passie vervaardigd product.

Onze visie

Aan "fast furniture" hebben wij nooit meegedaan. Wij willen de beste kwaliteit en service voor de meest eerlijke prijs, meubels zijn er namelijk voor iedereen. Wij willen dat kinderarbeid, giftige- en inferieure materialen én illegale ontbossing de wereld uit gaan. Onze producten komen ze veel als mogelijk uit de directe omgeving en het productieproces is volledig traceerbaar. Wij compenseren iedere aankoop qua CO2 door nieuw bos aan te planten.

Duurzame meubelen, duurzame service. Zo zorgen we samen voor een betere toekomst!

Kernwaarden

Eerlijk betaalbaar maatwerk; Goed leven en luxe interieur voor een eerlijke prijs; Fairtrade in de gehele keten; Iedereen dezelfde gelijke behandeling; Open en persoonlijke communicatie; Beste prijs-kwaliteit verhouding welke niet ten koste gaat van mens óf milieu; Het beste interieur- en meubeladvies; Prijs- en milieubewuste service; CO2 neutrale meubels.

Loading...