Onderhoud en eigenschappen

Uw aanwinst verdient natuurlijk ook zorgvuldig en zorgzaam onderhoud. Daarom is het regelmatig "bijhouden" van uw bed, zitmeubel, tafel of kast een vereiste.

 

Welke onderhoudsmethode is het beste?

Per bekledingstype, houtsoort én afwerking zijn andere methoden en onderhoudsmiddelen geschikt. Bent u niet precies op de hoogte of is er twijfel? Vraag het bij ons na, wij zijn u graag van dienst!

 

Onze meubelen zijn kwaliteitsproducten. U krijgt er ook garantie op. Maar let u altijd goed op de onderhoud- en gebruikinstructies. Er zijn omstandigheden waarin u zich niet op de garantie kunt beroepen. Daarom zijn de beschrijving van de materiaaleigenschappen en de onderhoudsaanwijzingen die u van ons krijgt erg belangrijk.

 

Lees hier onder verder

 


Onderhoud en eigenschappen

Leder

Gedekverfd leder

Afgedekt leer is een duurzame leersoort waarin de meeste typische huidkenmerken zijn gecorrigeerd. Dit betekent dat kenmerken als littekens en insectenbeten grotendeels weggehaald worden voordat het leer wordt afgedekt. Later wordt een print in het leder gewalst, wat de natuurlijke uitstraling aan het leder teruggeeft. Het leer is afgewerkt met een beschermende laklaag.

Intensief woongebruik
Heb je een groot gezin dat graag neerploft of het betreffende leren meubel? Of breng je zelf graat wat uren door op je meubel? Dan is een materiaal als afgedekt leer een juiste keuze voor je meubel! Deze leersoort is namelijk geschikt voor intensief woongebruik.

Ook niet geheel onbelangrijk: door de laklaag is het leer meer dan gemiddeld beschermd tegen verkleuring door invloed van daglicht. Dat wil overigens niet zeggen dat het meubel door blootstelling aan dag- of zonlicht helemaal niet zal verkleuren, een klein kleurverschil kan altijd optreden. Een andere eigenschap van dit soort leer is dat het leer door de laklaag minder ademt dan gemiddeld.

Natuurlijke plooivorming
Een leren meubel gaat lang mee. Gebruik je een meubel van afgedekt leer al heel wat jaren? Dan zal er een lichte glans op het meubel verschijnen en zal de huid soepeler worden. Dat laatste kan zorgen voor plooivorming, die ontstaat als gevolg van de schuimen vullingen en het oprekken van het leer.

Dit is een normaal verschijnsel en het doet niets af aan de kwaliteit van het leer. Het meubel krijgt hierdoor juist een typisch karakteristieke uitstraling die hoort bij een echt leren product.

 

Behandel afgedekt leder 2 maal per jaar met de Leather Care & Protect kit.

(semi-) Aniline leder

Semi-anilineleer is een duurzame leersoort waarin de meeste natuurlijke kenmerken nog zichtbaar zijn door de finish-laag heen. Qua uiterlijk lijkt het semi-anilineleer veel op het afgedekte leer met als belangrijkste verschil dat de beschermde laag veel dunner is dan bij het afgedekte leer. Een ander belangrijk kenmerk van semi-anilineleer is dat de huiden slechts licht gecorrigeerd zijn en dat de natuurlijke nerf van het leer zichtbaar is. Omdat alle natuurlijke kenmerken zichtbaar zijn kunnen voor dit type leer alleen de gaafste huiden worden gebruikt. Deze huiden voelen heel zacht aan, dat zorgt voor een fijn comfort.

Wil je dezelfde stoelen in dit soort leer, dan is het mogelijk dat kleine kleurverschillen tussen de huiden onderling optreden.

Plooivorming bij semi-anilineleer
Een meubel van semi-anilineleer dat langdurig wordt gebruikt geeft kans op een lichte glas en plooivorming. Plooivorming ontstaat als gevolg van de schuimen vullingen van het meubel en het oprekken van het leer. Dit treedt vaak op bij semi-anilineleer en zegt niets over de kwaliteit van het leer. Het meubel krijgt door deze eigenschap juist de karakteristieke uitstraling die leer zo populair maakt.

Behandel het leder 2 maal per jaar met Leather Care & Protect kit.

Waxleder

In de looierij brengen ze de wax aan onder grote druk. Hierdoor krijgt het leder een prachtig zachte oppervlakte en een bijzonder aangenaam grip. De algemene naam voor dit type leder is "saddle" (niet te verwarren met zadelleer, meestal een plantaardig gelooid tuigleer betreft).

Omdat de waxfinish vaak de enige bescherming is die het leder heeft, is het belangrijk om het leder regelmatig te onderhouden. 

Behandel dit type leder 3x per jaar met Leather Care Kit Wax & Oil.

 

Geschuurd leder

 

Kunstleder PU

 

Microleder

 

Meubelstoffen

Microvezelstof

 

Wollen meubelstof

 

Synthethische meubelstof

 

Linnen meubelstof

 

Katoenen meubelstof

 

Hout

Gelakt hout

 

Geolied hout